Jethro Tull, 1981 8. februar, Forum

 En galning med en barnevogn løber rundt i et engelsk landskab nær havet. Galningen er langhåret, langskægget og har tydelige lighedspunkter med en velkendt et-benet fløjtenist. Han nærmer sig afgrunden ved de høje klipper ... er det White Cliffs of Dower? Barnevogne kører fra ham og styrter ned, og halvt nede eksploderer den til synthesizer-introen fra Black Sunday fra det nye suveræne "A"-album.
 Sådan starter videoen til det nye Jethro Tull "A"-album, så forventningerne skrues op til det urimelige, da lyset forsvinder, og introen til Black Sunday starter. En stroboskob-stav svinges rundt på scenen - fløjten er ved at lægge an til landing, og Eddie Jobson styrer vildt på synthen ved siden af det glødende A ... koncerten er skudt i gang, med et brag.

 Foto: Niels Kroman


 

  Ian Anderson er en enestående performer på en scene. Han giver sig altid fuldt ud.


 Her er trommeslager (desværre nu afdøde) Mark Craney kaldt frem til håndtering af en basguitar, og Eddie Jobson har grebet mandolinen og synger kor sammen med bassist Dave Pegg, mens de herrer Anderson & Barre håndterer de akustiske guitarer.

 
 Jeg indrømmer det blankt! Jeg er VILD Eddie Jobson-fan. "UK" var stort, og både "The Green Album" og andre af hans solo-plader er ofte spillede. Spændende om UKZ får luft under vingerne. A-albummer har masser af Eddie-riffs, og han er da også krediteret på pladen ... hvilket Hr. Anderson kun sjældent gør med andre musikere.

 
 Glasviolinen kom frem, og straks blev der battlet mod fløjten.


 Martin Barre. En suveræn guitar-håndværker, der har været med i Tull hele vejen. Vi kan godt lige klare en Anderson-serie til.

Slipstream - Intro

 1. Black Sunday
 2. Crossfire
 3. Songs From The Wood
 4. Hunting Girl
 5. The Pine Marten's Jig
 6. Dun Ringill
 7. Fylingdale Flyer
 8. Heavy Horses
 9. Skating Away On The Thin Ice Of A New Day
 10. Flute Solo
 11. Keyboard Solo
 12. Batteries Not Included
 13. Uniform
 14. Protect and Survive
 15. Violin Solo
 16. Something's on the Move
 17. Guitar Solo
 18. Aqualung
 19. Locomotive Breath
 20. Dambusters March
 21. Black Sunday (reprise)

 Denne setliste er taget fra Goteborg dagen efter koncerten i Forum.

 Se alle fotografier fra koncerten HER!

Retur til koncert-siden